Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Winning-Design

  taal

  Na een update van VW2017 is het menu opeens in het Frans. Wat is er misgegaan? Komt dit omdat ik ook interiorcad heb gedownload?
 3. Johan Dit gebruik ik inderdaad meer voor 3D ontwerpen, als verkoopstool, maar met alles erop en eraan, zodat de klanten kunnen zien bij doorsnede's welke toebehoren we gebruiken, de gaten zijn enz. Zetten dat om naar 2D zichten (onderdelen overzicht)+ bruto+netto zaaglijst en de mensen op atelier weten wat ze moeten doen
 4. Yesterday
 5. Bij het openen van tekeningen in VW 2020, die zijn gemaakt in een oudere versie, wordt het interne nulpunt van de tekening automatisch in Brussel geplaatst. In de meeste gevallen ligt het interne nulpunt gecentreerd in de tekening. De coördinaten in de tekening geven nog steeds de juiste Amersfoortcoördinaten weer, maar bij importeren van of exporteren naar shapefiles gaat het helemaal fout. Hoe krijg ik een dergelijke tekening (met in één geval inmiddels 23 ontwerplagen en diverse presentatielagen) weer op de juiste plek met de juiste coördinaten?
 6. Inmiddels ben ik een stuk verder, maar ik vind het allemaal nogal omslachtig. Interne nulpunt van Brussel naar Amersfoort verleggen: Selecteer in Bestand/Instellingen document/Georeferentie als EPSG28992 en vul in als nieuwe Breedtegraad 52.15517000 en als lengtegraad 5.38721000. Ga vervolgens naar Extra/Gebruikersnulpunt en vink aan "Pas het gebruikersnulpunt aan overeenkomstig het coördinatensysteem voor georeferentie".
 7. Ik heb meteen drie vragen ineen over de nieuwe GIS functionaliteit: Bij het openen van een nieuwe tekening staat nu standaard het Belgian Lambert 2008 ingesteld. Ik gebruik dat nooit, maar altijd Amersfoort New. Zit het stelsel standaard in de sjabloon, of kan ik het ook in de voorkeuren van VW aanpassen (zo te zien niet trouwens...)? Bij het toepassen van het Amersfoort-new coördinatenstelsel blijft het nulpunt standaard in Brussel liggen, waardoor de coördinaten niet overeenkomen met de Amersfoortcoördinaten. Moet ik handmatig het nulpunt van RD-new invoeren? Hoe verhoudt dat nulpunt zich tot de oude opdracht "centreer de tekening op het interne nulpunt"? Een oudere tekening die is geupdated naar VW 2020 ligt nu ineens midden in Brussel, maar de coördinaten komen wel overeen met de juiste Amersfoortcoördinaten.
 8. Last week
 9. Hallo Ik gebruik een vloerplaat van een bestand dat ik vorig jaar maakte (in versie 2019). Bij de snedes kwam er mooi uit wat isolatie was en chape etc. Ik werk nu in 2020 en heb dus die opbouw geïmporteerd in het hulpbronnenpallet. Als ik nu snedes neem van het huidige bestand heb ik geen vloeropbouw en geeft hij de vloeropbouw weer als een zwart vlak. Alvast bedankt voor uw antwoord! ---- Ik heb het gevonden onder instellingen - geavanceerd - instellingen - afzonderlijke snedes. Mijn excuses
 10. Buroconcept is al meer dan 25 jaar specialist in het inrichten van burelen. We onderscheiden ons door onze klanten oplossingen aan te bieden die voor hen op-maat gemaakt zijn en met een menselijke en duurzame aanpak. Wij zjin nu op zoek naar een Junior Project Manager die onze Project Managers kan bijstaan in het beheer van hun dossiers. Uw verantwoordelijkheden: Haalbaarheidsstudie opstellen · Gebouwen bezoeken en informatie verzamelen (foto’s, plannen, technische elementen enz) · Haalbaarheidsstudies en plannen voorbereiden en bespreken met de PM Offertes maken · Lastenboeken opstellen inclusief opmetingsstaat · PM ondersteunen bij het berekenen van de offertes · Stalen opzoeken en verzamelen · Diverse aanbestedingen voor onderaannemers/leveranciers opmaken · Offertes van onderaannemers analyseren Werven ondersteunen · Bestellingen plaatsen bij de diverse onderaannemers/leveranciers en opmaken van de bestelbonnen naar de leveranciers toe · Tijdens de werf: opmaak van bijkomende opmetingsstaten, aanbestedingen en bestellingen aan onderaannemers/leveranciers · Het globaal beheer van de werf ondersteunen (opvolging, coördinatie) · Werfvergaderingen organiseren en PV’s opstellen · De oplevering van de werken ondersteunen · PM bijstaan bij het beheer van de afrekeningen tijdens en op het einde van de werf Administratief beheer · Facturen van onderaannemers en leveranciers controleren · Databestand actualiseren · Regelmatige en actuele reporting verlenen aan de PM · Bijdragen aan de evaluatie van de prestaties van onderaannemers en leveranciers Uw profiel: Ben jij in het bezit van een professionele Bachelor of Master Interieurarchitectuur of gelijkaardig dan ben jij misschien de persoon om deze taken voor je rekening te nemen. Indien je 3-tal jaar of meer ervaring hebt in het inrichten van burelen en met Vectorworks is dit een groot pluspunt! Je bent In het bezit van een B rijbewijs en bent bereid om regelmatig onderweg te zijn over heel Belgïe De Nederlandse taal beheers je perfect, zowel schriftelijk als mondeling. Een actieve kennis van de Franse en Engelse taal is ook een must. Organiseren is jouw sterkte waardoor je het overzicht weet te behouden over de diverse projecten en de juiste prioriteiten stelt, maar ook oog blijft hebben voor details. Je werkt dus accuraat, bent stress bestending, je werkt graag in team. Je manier van aanpak en je goede communicatie skills laten je dan weer toe om de diverse gesprekspartners te overtuigen. Tijdens he hele proces werk je proactief en je denkt als een echte problem-solver. Voel jij je aangesproken? Stuur je CV en motivatiebrief dan ter attentie van Laurence Indekeu naar lin@buroconcept.be
 11. Rene Die staat bij de het scherm van update U vindt de relaese notes hier
 12. Ik teken alles in Vectorworks, voeg mijn scharnieren en boringen toe aan het kastelement, daarna gebruik ik nog de exportmogelijkheden van interiorcad. vervolgens moet ik helaas naar een programma die mijn cnc aanstuurt omdat het niet rechtstreeks uit vectorworks kan.
 13. Zelf, gebruik ik Hettich. Het zal op hetzelfde neerkomen. inmiddels al aardig wat kennis vergaard en zou je een stuk op weg kunnen helpen. mvg Jeroen
 14. johan

  dynalog blum.

  Zijn er mensen die een kast die ingevoerd is in dynalog van blum importeren in vectorworks? En daar dan verder mee werken om de volledige opstelling te maken.
 15. gebruik je dan de cad module om te ontwerpen en 3ds te maken voor aan de klant te laten zien. Meer als verkoopstool?
 16. Volgens mij nog niet de SP3 van de Nederlandse versie Pascal
 17. SP3 is inmiddels te downloaden komt er nog een overzicht met de updates van SP3 ? @PeterVDW
 18. Veuillez contacter le service support Design Express. Peut-être en reprenant votre ordinateur on peut trouver quelque chose.
 19. De knop 'spiegelen' is in deze gereedschappen onbruikbaar gemaakt. Jammer genoeg kunnen we deze momenteel niet verwijderen.
 20. @RIK gewoon even wachten op SP3...
 21. De bibliotheek met Layher elementen bevindt zich reeds in de hulpbronnen van Vectorworks Spotlight. Als je in het zoekvenster van het hulpbronnenbeheer (Ressource manager) even Layher intikt geeft hij je dit resultaat:
 22. Earlier
 23. Hallo, Ik ken niet echt het gebruik van Layher. Maar als je via hulpbronnen gaat naar de vectorworksbibliotheek gaat/interieurtoepassingen staat daar een bestand bouwsteigers. Deze moet je downloaden en dan kan je in principe als je gaat naar alle hulpbronnen. Al deze zaken gaan importeren naar je bestand, waarin je werkt. Was dit het wat je bedoelde? mvg Pascal
 24. J'ai un soucis sur un fichier sur lequel je travail sur VW2020. je travail sur environnement Mac. Je l'ai ouvert hier j'ai travaillé dessus et j'ai enregistré le fichier à 18h31 à un nouvel emplacement de mon DD. Ce matin j'ai toujours l'aperçu du contenu du fichier dans la fenêtre finder (avec les modifications d'hier) mais quand je l'ouvre avec VectorWorks il m'indique : - Ce fichier est endommagé ! Il sera ouvert avec le maximum de données récupérables. Je clic sur OK. Le message suivant s'affiche : Unexpected end of file encountered during file read operation. Erreur système : le fichier n'a pas pu être lu. puis le fichier s'ouvre mais il est vide. Plus d'information, plus de calques, plus de classes, plus rien ... Est ce quelqu'un à déjà eu ce problème et sait comment le résoudre. (je précise que la sauvegarde qui date de 15 min plus tôt donne la même chose quand on cherche à l'ouvrir.
 25. Johan, Nee er wordt een zaag lijst gemaakt en stuk lijst, en dat gaat naar de meestergast, we werken hier oude manier nog, niets digitaal en geen cnc
 26. Hoi Allemaal, Ik vroeg mij af of er een plug-in is van Layher. De enige manier waarop ik nu met Layher kan tekenen is als ik een ander bestand waarin Layher staat open heb staan. Daarbij ook gelijk de vraag hoe ik deze in zou moeten laden dat ze bij mijn resource manager komen. Ben benieuwd. Tom van Haagen
 27. haal je dan elk onderdeel uit interiorcad, en dan ingeven in cnc. of maak je dxf die je dan importeerd?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information