Jump to content

Arnold Onink

Nederlands
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Arnold Onink

 • Birthday 10/08/1978

Recent Profile Visitors

107 profile views
 1. Ik heb een script gemaakt om teksten en tekstbalonnen snel in de klasse 'Tekst' te laten zetten. Dit doet ie door heel de tekening en dat is prima. Maar het gekke is dat er op een andere presentatielaag ook een aantal maatlijnen in de klasse 'tekst' geplaatst worden. maar niet alle maatlijnen. Heeft iemand enig idee waar dit door komt? Zie het script hieronder. import vs; vs.SelectObj("INSYMBOL & INVIEWPORT & ((T=TEXT)|(PON='Callout'))"); c='Tekst' def DoIt(h): vs.SetClass(h, c) vs.ResetObject(h) return() criteria="(INSYMBOL & INOBJ
 2. Zo doe ik dat ook inderdaad. Ik zie wat hierin mogelijk is. Door het tweede 'bovenaanzicht' zichtvenster te selecteren in het venster snijlijn, vervang ik de snijlijn die ik gemaakt heb. Ik zie weer nieuwe mogelijkheden. Bedankt voor je hulp.
 3. Ik gebruik sinds 4 weken VW 2020 en hebt gebeurt regelmatig dat mijn renderingen maar deels afgedrukt worden als ik rechtstreeks vanuit VW print. Als ik exporteer naar PDF en vervolgens print heb ik dit nooit. Heeft iemand anders hier ervaring mee?
 4. Als ik een bovenaanzicht met doorsnede lijnen kopiëer dan blijft er een link tussen die 2 bovenaanzichten. Want als ik de doorsnede lijnen in het ene aanzicht wijzig veranderen deze ook in het andere aanzicht. Mijn werkwijze: Ik dupliceer mijn presentatielagen en verander de zichtbare ontwerplagen in mijn zichtvensters. De snedevensters die ik heb tonen wel de nieuwe inhoud (van de andere ontwerplagen), maar de positie van de snedelijnen kan ik niet veranderen zonder dat dit in het andere bovenaanzicht ook verandert. Is er een mogelijkheid om deze link te verbreken? Nu moet i
 5. Ik had er al een objectstijl van, dus dat was het probleem niet. Ik zie nu dat ik het papierformaat op A2 of A3 heb staan ipv aanpassen aan tekenformaat. Dan springt ie elke keer terug naar 20mm. Als deze op aanpassen aan tekenformaat staat blijft het staan op 10mm. Volgend 'probleem': Om het papierformaat te wijzigen moet ik dit nu via tekenformaat wijzigen (ctrl+alt+p). Eerst paste ik het formaat aan door het bladkader aan te passen, vaak om snel te zien of mijn project dan beter op papier past. Nu moet ik dat met meer handelingen doen. Is er een manier om het tekenfor
 6. Ik wil de breedte van het bladkader aan alle vier de kanten op 10 mm zetten, standaard is 20mm. Als ik gedaan heb en ik wissel van A3 naar A2, dan wordt deze rand weer op 20mm gezet. Hoe kan ik de maat vastzetten op 10mm?
 7. Ik kom hem net tegen bij extra-->voorkeuren vectorworks -->algemeen. Deze stond bij mij al aangevinkt.
 8. Bewaar positie paletten heb ik gevonden en dat werkt. Maar de instelling paletten zie ik niet staan.
 9. Ik heb mijn info pallet en navigatie pallet rechts op mijn scherm boven elkaar staan. De scheiding tussen deze twee schuif ik naar beneden zodat mijn info pallet groter wordt. Maar elke keer als ik VW 2020 opnieuw opstart is deze positie weer in het midden van de twee pallets. In VW 2018 bleef deze vaststaan. Is hier een vinkje dat ik vergeten ben aan te zetten?
 10. Wat jij omschrijft doe ik inderdaad ook, maar nu moet ik het symbool dus elke keer plaatsen. Omdat Vectorworks deze tool ook automatisch kan plaatsen vroeg me af of dit ergens in te stellen is. Evt op de achtergrond in een bestand...
 11. Als je een doorsnede of zichtvenster maakt kun je kiezen voor een referentie. Deze titel tekening moet ik elke keer bewerken, maar kun je deze instellingen ook vast zetten? Nu heb ik er een symbool van gemaakt, maar die moet ik er weer in slepen.
 12. Kun je net als de maatlijnen ook andere items in een bepaalde klasse laten plaatsen? Ik wil mijn doorsnede lijnen in een aparte klasse laten verschijnen.
 13. Super, dit werkt. Scheelt me een hoop ergernis...
 14. Dit heb ik zojuist gedaan, maar hij neemt de sneltoets instellingen niet over. En een collega heeft VW 2020 op haar laptop staan en wil haar instellingen overzetten op een desktop computer. Dan werkt het migreren niet volgens mij.
×
×
 • Create New...

Important Information