Jump to content

lijn48

Nederlands
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. lijn48

  VW 2020 SP2.2

  Nog iemand problemen met de nieuwe update? Vooral betreft de paletten, ik kan ze niet meer onder elkaar koppelen. Ook problemen met het venster over heel het scherm uit te trekken, kan enkel in optie 'volledig scherm' gebruiken. Met 'gebruik programmavenster', geraak ik niet verder dan 2/3 van mijn scherm (27") Zeer vervelend! Ook wanneer je handmatig lengtes van bijv. muren invult, staat dat infovenstertje steeds bovenaan links in scherm. Als je met 2 schermen werkt is dat hinderlijk. Duurde even voor ik dat gevonden had 🤔
 2. Dag Yana, bedankt. Weet jij als je de tool met de instelling netto-oppervlakte "binnenzijde muren" en dan de optie 3D gebruikt de nissen van ramen op hoogte ook meegerekend worden? Ik gebruik dit gereedschap soms om een meting te doen van afwerking vloeren, wanden en plafond (pleisterwerk, plint ed...), vooral met groepswoningen , dan kan ik per woning snel een overzicht geven. gr, Katelijn
 3. Als je bij symbolen 'brand' intypt, krijg je toch al een hoop pictogrammen?
 4. De tool ruimtegereedschap is vernieuwd. De nissen van de ramen en deuren worden nu meegerekend. Probleem is dat het weinig consequent is, soms weer wel en dan weer niet. Bij enkel 2D-gebruik van de tool vind ik het vervelend dat de raamnissen van ramen op hoogte ook meegerekend worden. Ook al is er 'netto oppervlakte binnenkant muren' aangegeven. Voor een correcte berekening van de netto-vloeroppervlakte is dat problematisch. Ik moet nu alles 3-dubbel checken vooraleer ik een project doorstuur...
 5. lijn48

  Doorsneden

  In de snedevensters kies je via het infopalet -> geavanceerd ->Instellingen -> afzonderlijke snedes met de instellingen van de objecten. Als je met volumes of extrusies werkt, moet je in het kenmerkenpallet nazien dat al de onderdelen die je tekent de vulling en lijndikte volgens klasse staan. In de klasse bepaal je dan de arcering en lijndikte volgens de materialen die je wil gebruiken. Je zal dus per materiaal een klasse moeten aanmaken. Zo zou het moeten lukken.
 6. Ik krijg deze niet zichtbaar in planaanzicht. Hoewel de maataanduiding wel grijpt naar de buitenkant van de opdek... Wel zichtbaar in 3D
 7. Van het ogenblik dat ik inlog, krijg ik enkel het Nederlandse forum te zien. Is er een mogelijkheid om het Franstalige te koppelen?
 8. lijn48

  Binnendeuren

  In de laatste versie van VW2019 is er een en ander veranderd in de oude tool binnendeuren. (denk ik toch) Maar ik kan de grootte van de tekst niet meer veranderen via de klasse 32 binnenwandopeningen-tekst als ik de tool volledig nieuw gebruik. Bij gekopieerde deuren van een oudere tekening lukt dat wel. Anderzijds kan ik bij de nieuwe deuren de optie tussendorpel aanvinken, maar na plaatsing verdwijnt dat vakje ineens. Iemand een antwoord? PS Kan ik een link delen via Vectorworks cloud services voor een afbeelding?
 9. Het probleem blijft. Het is nieuw opgestarte tekening in SP4.1, maar wel vanuit een zelf aangemaakt sjabloon dat oorspronkelijk aangemaakt is in versie 2018. Hierin zitten eigen presentatielagen met gekoppelde titel, klaar voor digitale aanvraag. En ook eigen muurstijlen, arceringen ed.
 10. Dag Pascal, ik werk met de SP4.1, zou wel een afbeelding willen invoegen, maar vanaf een Url lijkt wat omslachtig 😅 Misschien een verschil tussen de mac en windows versie?
 11. Met de optie detailleringsgraad kan je de muurcomponenten verbergen. Makkelijk om snel muren op presentatielagen in 1 kleur weer te geven. Maar de 'slag' aan de ramen blijft nog altijd gearceerd staan. Weet iemand hier een oplossing voor?
×
×
 • Create New...

Important Information