Jump to content

GBV

Nederlands
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GBV

 1. Bij 2d en 3d sneden ontstaat er een beeld wat niet meer parametrisch is, maar met allemaal losse lijnen.
 2. Dat klopt. bedankt voor je reactie. Onder model heb ik 2d snede en 3d snede gevonden (alleen beschikbaar in vw standaard). En met modelbegrenzing en zichtvenster is er ook een doorsnede te maken met maatvoering en aantekeningen.
 3. In vectorworks standaard zit geen 'creëer snedevenster' meer. Hoe kan ik toch een doorsnede maken van wat ik getekend heb? (zonder het 2d over te hoeven tekenen).
 4. ik gebruik vectorworks standaard, misschien zit daar nog een verschil. De afgeleide wordt oranje bij selecteren. Vervolgens ga ik extruderen (ook de afgeleide even verplaatst). Als de afgeleide is verplaatst dan is die onzichtbaar (is hij sowieso). Ik kan hem opzoeken dan wordt hij weer oranje. Er gebeurd alleen niet iets als ik met het selecteren ook de alt toets gebruik en weet niet goed wat je met de achterkant bedoelt (in het info palet is wel de normaal te keren, ik dacht voor voor of achterkant). Heb je nog een aanvulling?
 5. De kastenconfigurator werkt met plaatmateriaal, maar hoe ga ik te werk als ik een massiefhouten paneel deur (bossingpaneel bijvoorbeeld) wil tekenen. In vorige versie interiorcad kwam ik nog paneel deurtjes tegen in de gereedschappen meen ik me te herinneren. Ga ik vanaf nul onderdelen tekenen, maak ik daar onderdelen op maat van. Groepeer ik dat, zodat ik zelf deuren maak? En geprofileerde randen? Zijn dat zaken die ik in vectorworks teken, dus niet in interiorcad (en komen dus niet in de presentatie tekening 2D). Massief bewerkt hout (sierranden) tekenen dus. Of zijn er
 6. Het afleiden van de kan met (met 3D gereedschap lukt) met de functie ' oppervlak afleiden'. Het extruderen lukt vervolgens niet. Ik heb nog geprobeerd een polygoon te maken met de functie opvulling van het afgeleide deel, maar dat ging ook niet. Het afgeleide deel heb ik bevestigd met de groen vink (enter). Zit het in de instellingen van Afleiden? Of moet er nog iets gedaan worden als tussenstap?
 7. Nidecker en Yana bedank voor de antwoorden! Prettig contact te hebben met mede gebruikers, offline collega gebruikers ken ik namelijk niet.
 8. Plaat materiaal kan automatisch worden afgewerkt met kantenband, maar hoe teken ik een kantenband (of wat er op lijkt) op de kant die ontstaat na een contourfrezing? Ik heb een halve cirkel getekend in een kastdeurtje met eiken fineer (en dat in 2 deuren, zodat het 1 hele cirkel vormt rondom een ronde spiegel) en daar heb ik een contourfrezing op toegepast die door het materiaal heen gaat. Wie heeft een tip om 1mm dik hout in de cirkel als kant afwerking te tekenen?
 9. GBV

  Interiorcad

  Hoe kan ik zien welk scharnier geplaatst is, als ik dat later zelf vergeten ben? Wat betekend afstand inbouw scharnier, waar een keuze gemaakt moet worden?
×
×
 • Create New...

Important Information